Jamsoorten

Onze jamsoorten situeren zich in drie “lijnen”: klassiek, thee & gelei. Indien een jamsoort tijdelijk uitgeput is, hou de site in de gaten of stuur een mailtje naar info@carpedjam.be om op de hoogte te blijven.

Onze “klassiekers”

  • Appel met Rozen
  • Appel met Gember: Verbeterd recept, met extra gember.
  • Aardbei ‘Maroc’
  • Origano Rosso: Nectarine met aalbes en marjolein (vriendschapskruid). Lekker bij paté, wild en op toast.
  • Kruisbes en Braamlikeur – vernieuwd, nu met zwarte bes- en braamlikeur: nog lekkerder.
  • Logan ‘Cinderella’: Loganbes (kruising framboos + braam) met pepermunt ‘Cinderella’, heerlijk fris, dieprood en eigenzinnig.
  • Framboos ‘Basil’: zomerse intense frambozen met Italiaans bazielkruid (koningskruid).
  • Framboos ‘So Pure’: puur framboos, met niets dan framboos… en een tikje rozenwater.
  • Kers ‘Elfenblad’ zoete kers met een toets van rozemarijn (elfenblad). Vernieuwd recept, nu nog lekkerder!
  • African Summer: rode bessen met abrikozen en rookkruiden ‘Spirit of Africa’… of hoe je de balans vindt tussen zoet en pittig.

Onze jams… met thee!

  • Peer ‘Deep Forest’: Zomerfris met groene thee en koriander
  • Aardbei ‘Provence’: Pittig met kruisbes en citroenthee

Gelei

  • Kweegelei & citroentijm: heerlijk fris bij oude kaas, patés enz.
  • Druivengelei & steranijs: lekker bij kaas, op roggebrood, met varkensrib, op pannenkoeken enz.
  • Indian Orange: Dessertsaus met sinaasappel. Een zomerse creatie met de fijne smaak van bergamotthee en kardemom als neventoets. Heerlijk bij pannenkoeken, ijs, muesli, joghurt, enz.