Jamsoorten
Onze jamsoorten situeren zich in drie “lijnen”: klassiek, thee & gelei. Indien een jamsoort tijdelijk uitgeput is, hou de site in de gaten of stuur een mailtje naar info(at)carpedjam.be om op de hoogte te blijven.
Onze “klassiekers”
- Appel met Rozen
- Appel met Gember: Verbeterd recept, met extra gember.
- Aardbei ‘Maroc’
- Origano Rosso: Nectarine met aalbes en marjolein (vriendschapskruid). Lekker bij paté, wild en op toast.
- Kruisbes en Braamlikeur – vernieuwd, nu met zwarte bes- en braamlikeur: nog lekkerder.
- Logan ‘Cinderella’: Loganbes (kruising framboos + braam) met pepermunt ‘Cinderella’, heerlijk fris, dieprood en eigenzinnig.
- Framboos ‘Basil’: zomerse intense frambozen met Italiaans bazielkruid (koningskruid).
- Framboos ‘So Pure’: puur framboos, met niets dan framboos… en een tikje rozenwater.
- Kers ‘Elfenblad’ zoete kers met een toets van rozemarijn (elfenblad). Vernieuwd recept, nu nog lekkerder!
- African Summer: rode bessen met abrikozen en rookkruiden ‘Spirit of Africa’… of hoe je de balans vindt tussen zoet en pittig.
- Ficus ‘Paradisio’: paradijselijke vijgenjam met limoen en amandelen
Onze jams… met thee!
- Peer ‘Deep Forest’: Zomerfris met groene thee en koriander
- Aardbei ‘Provence’: Pittig met kruisbes en citroenthee
Gelei
- Kweegelei & citroentijm: heerlijk fris bij oude kaas, patés enz.
- Druivengelei & steranijs: lekker bij kaas, op roggebrood, met varkensrib, op pannenkoeken enz.
- Indian Orange: een zomerse, heerlijk frisse (niet-bittere) sinaasappelgelei met earl grey thee.
- Citrus Bergamia: een bijzondere telg die je een Zuiders fris gevoel geeft op je brood of toast, je gerecht pimpt (vb in vleessaus), bij ijs, in je cocktail,…