Carpe D’Jam

Na een lange carrière in de reclamesector, startte ik in de herfst van 2011 met vallen en opstaan, een gezonde dosis creativiteit, kooklust en doorzettingsvermogen, met het maken van homemade jam. Mijn achtergrond als regentes koken/voedingsleer, bleek een welkome basis.

Vanaf dag één koppelde ik er een duidelijke missie aan: geen concentraten, geen kleurstoffen, gebruik van kruiden en/of thee, zo weinig mogelijk suiker en zo veel mogelijk biologisch fruit (en dat heeft niets met een geitenwollensokken imago te maken).

Unieke recepten

De recepten komen niet “uit de boekskes”: het zijn stuk voor stuk zelfgezochte fruitcombinaties, steeds met toevoeging van kruiden, thee, enz.

Vers en gezond

De jam is gemaakt met vers fruit. Het aanbod volgt de seizoenen.
Het suikergehalte is laag: steeds minder dan 35% suiker.

Stevia

Carpe D’Jam heeft ook een aparte stevialijn met rijke smaak. Zo komen diabetici, candida’s en iedereen die bewust minder suiker wil consumeren, ook aan hun trekken.
Kunstmatige suikervervangers worden geweerd, enkel de pure Steviolglycoside 95% wordt gebruikt.

Waar Carpe D’Jam voor staat

Carpe D’Jam staat voor betaalbare, eerlijke jam, met liefde gemaakt in eigen keuken. Aan elke pot hangt een verhaal vast (soms zelfs een reisverhaal door de gekozen kruiden).

De jam is vrij van bewaarmiddelen, kleur- en geurstoffen. Potten zijn voorzien van etiket en samenstellingslabel. Geen massaproductie noch grootdistributie.

De jam is goed smeerbaar en bewaarbaar (in donkere, koele omgeving vb. kelder, koelkast)